Пн – Пт: 9:00 – 19:00; Сб: 9:00 – 17:00

Щорічний профогляд для чоловіків

Щорічний профогляд для чоловіків

Щорічний профогляд для чоловіків – це важливий крок у забезпеченні здоров’я чоловіків. Цей процес допомагає виявити можливі проблеми здоров’я на ранній стадії і запобігти розвитку серйозних хвороб.

Перелік послуг, які містяться у щорічному профогляді для чоловіків, включають:

  1. Огляд лікаря (терапевта або сімейного лікаря) – це послуга, яка допомагає виявити можливі проблеми здоров’я, оцінити ризики розвитку певних хвороб,  поставити попередній чи кінцевий діагноз, скерувати на додаткові обстеження за необхідності, надати рекомендації щодо способу життя, харчування.
  2. ЕКГ з розшифровкою – це дослідження, яке дозволяє виявити чи запідозрити можливі проблеми з серцем.
  3. УЗД простати – це дослідження, яке дозволяє виявити можливі проблеми з простатою.
  4. Аналіз крові на цукор натще – це дослідження, яке дозволяє виявити цукровий діабет або порушення толерантності до вуглеводів.
  5. Аналіз крові на холестерин – це дослідження, яке дозволяє виявити можливі ризики розвитку серцево-судинних захворювань.
  6.  ПСА (простатичний специфічний антиген) загальний та вільний – це дослідження, яке дозволяє виявити можливі проблеми з простатою.Є онкомаркером раку простати.
  7. Аналіз калу на приховану кров – це раннє скринінгове дослідження для діагностики колоректального раку.

Рекомендується проходити щорічний профогляд для чоловіків від віку 30 років, або раніше, якщо є ризик розвитку серйозних хвороб. Не варто відкладати відвідування лікаря, якщо ви відчуваєте себе не цілком здоровим.

Під час огляду  лікар збере у вас скарги, розпитає про ваші захворювання у минулому та прийом ліків,  про ваш спосіб життя та звички, про наявність захворювань у ваших близьких родичів.  Важливо співпрацювати з лікарем і відповідати на всі питання правдиво. Лікар проведе фізикальне дослідження ( вимірювання артеріального тиску, пульсу та сатурації, огляд, пальпація, перкусія, аускультація, вимірювання росту, ваги тіла, індексу маси тіла), а також оцінить ризики розвитку тих чи інших хвороб.

Також слід зазначити, що щорічний профогляд для чоловіків може включати додаткові дослідження в залежності від виставленого попереднього діагнозу. Зокрема, вам можуть запропонувати здати додаткові аналізи крові чи сечі; провести УЗД органів черевної порожнини, нирок та сечового міхура, серця, легнь; скерувати на рентгенологічне обстеження легень чи на спірографію.

Лікар обов`язково надасть рекомендації щодо способу життя, його модифікації за необхідності, щодо фізичної активності, рекомендації щодо харчування. За необхідності – призначить базову терапію.

Яка вартість проходження щорічного профогляду для чоловіків?

Ціни на щорічний профогляд для чоловіків можуть варіювати в залежності від віку та вибраного пакету. За посиланням наведено приклад цін на певні послуги щорічного профогляду для різних вікових категорій чоловіків: https://www.vise.com.ua/our-services/

Як можна підготуватися до щорічного профогляду?

Спеціальної  підготовки до щорічного профогляду не потрібно, проте варто:

  • мати з собою вашу медичну документацію, якщо раніше ви вже зверталися з якимись проблемами до лікаря або маєте хронічні хвороби;
  • виписати запитання, які вам вкрай важливо задати лікарю;
  • прийти натще, щоб була можливість відразу взяти кров на аналізи, за необхідності – провести УЗД органів черевної .

Щорічний профогляд для чоловіків – це важливий крок для забезпечення ранньої діагностики та профілактики різних захворювань.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Зворотній зв'язок

+38 067 563 5430
+38 066 563 5430
Viber
info@vise.com.ua
м. Івано-Франківськ, вулиця Сорохтея, 14а