Пн – Пт: 9:00 – 19:00; Сб: 9:00 – 17:00

Ефективний метод лікування алергії – АСІТ терапія Івано-Франківськ

Ефективний метод лікування алергії – АСІТ терапія

Існує багато видів алергій, які із року в рік турбують і приносять дискомфорт у життя хворого. Факторів, які викликають алергію може бути безліч – починаючи від сезонних, закінчуючи звичайними предметами побуту. На жаль, серед таких алергенів є ті, яких неможливо уникнути у повсякденні. Єдине рішення – це позбутися алергії раз і назавжди. Як це зробити – детально розповімо нижче.

У статті ми розберемось:
  1. Що таке алергія і від чого вона з’являється?
  2. При яких випадках варто звернутися до алерголога?
  3. Які є методи діагностики алергії?
  4. Як відбувається лікування алергії за допомогою алергенспецифічної імунотерапії АСІТ?
Як виникає алергія?

Алергія – це змінена чутливість організму на різноманітні частинки (алергени). Іноді звичні речовини, які нас оточують, для деяких діток чи дорослих перетворюються на алергени. При контакті з ними у людини можуть з’явитись різноманітні симптоми алергії: висип, чхання, закладеність носа, сльозотеча, свербіж, утруднене дихання, кашель, блювання, діарея тощо

Види реакції на алерген:
  • раптові (наприклад, кропив’янка, сльозотеча, чхання, кашель), які виникають через декілька хвилин після контакту з алергеном;
  • віддалені (наприклад, контактний дерматит на метал), що з’являються через декілька діб.

Також існує сезонна алергія. Вона зазвичай виникає в період цвітіння рослин. Круглорічна алергія зумовлена алергенами, що зустрічається у побуті.

Коли варто пройти обстеження у алерголога?

–           тривала закладеність носа, чхання, сльозотеча, свербіж носа та очей, особливо погіршення симптомів у весняно-літній період або при контакті з домашніми улюбленцями, порохом, перебуванні у приміщеннях уражених пліснявою;

–           тривалий кашель, наявність задишки або/та задухи, які не пов’язані з проявами вірусної інфекції;

–           поява будь-якого висипу на шкірі;

–           біль у животі та/або рідкі випорожнення після вживання деяких продуктів;

–           наявність крові в калі у немовлят;

–           підвищений рівень еозинофілів в аналізі крові;

–           висип або інші прояви алергії після використання медикаментів;

–           анафілактичний шок або Набряк Квінке в анамнезі.

Залежно від проявів алергії лікар рекомендує повести певний вид обстеження. Нерідко пацієнти самостійно обирають вид діагностики і розчаровуються при несподіваних результатах. Саме тому, попередня консультація лікаря-алерголога є рекомендованою для кращого вибору методу діагностики.


Записатись на обстеження у алерголога Івано-Франківська можна на сайті медичного центру «VISE clinic».

Які є методи діагностики алергії?

Прік-тести

Прік-тест робиться через нанесення алергену на внутрішню сторону передпліччя з наступним мікропроколюванням шкіри. Протягом 20 хвилин відбувається реакція шкіри і можна оцінити відразу наявність алергії.

Метод інформативний та найдешевший в алергодіагностиці. Майже безболісний для дорослих, однак не всі діти можуть висидіти 20 хв не рухаючи руками. Діагностику проводять на виявлення основних побутових (кліщі домашнього пилу, епідермісу тварин, цвіль), пилкових (цвіт дерев, злаків і трав) та харчових (молоко, яйця, мука) алергенів.

Уважно!
Важливо не приймати антигістамінні (протиалергічні) препарати та не наносити гормональні засоби на шкіру перед процедурою протягом 5-7 діб, не вживати всередину гормональні препарати протягом 14 діб. Також такий метод не завжди рекомендований при наявності у пацієнта важких алергічних реакцій або деяких супутніх захворювань.

Патч-тести

Патч-тест – це наклеювання на шкіру пластиру з контактними алергенами, які пацієнт не знімає протягом 2 діб. Оцінка проводиться на 2,4,7 добу. Рекомендований при підозрі на контактну алергію, яка проявляється почервонінням чи висипом на шкірі після контакту з металами, миючими засобами, косметикою, місцевими ліками чи хімічними речовинами.

Також даний метод використовується при підозрі на алергію при встановленні брекетів, імплантів, пломб; нарощуванні нігтів, вій, фарбуванні, татуажі.

Уважно!
Важливо не приймати антигістамінні (протиалергічні) препарати та не наносити гормональні засоби на шкіру перед процедурою протягом 5-7 діб, не вживати всередину гормональні препарати протягом 14 діб.

Алергодіагностика методом забору крові

Алергодіагностика поділяється на декілька видів: ІФА, Polichek та молекулярна алергодіагностика: ImmunoCAP, ALEX, FOX. Дозволяє одномоменто визначити наявність алергії до значної кількості різних видів алергенів або окремо декількох алергенів. Забір венозної крові здійснюється натще або 3 год після їжі.

Уважно!
При проведенні алергодіагностики першими двома методами бажано не приймати протиалергічні препарати декілька днів. Для останніх трьох методів прийом ліків не впливає на результати обстеження. Методи ImmunoCAP, ALEX, FOX є більш точними у обстеженні і дозволяють підібрати відповідний алерген для подальшого проведення АСІТ терапії

Етапи лікування алергії у VISE clinic:
  1. Виявлення алергену та мінімізації контакту з ним  (якщо це можливо);
  2. Симптоматичне зменшення проявів алергії з призначенням відповідного лікування;
  3. Профілактика нових загострень алергії (детальні рекомендації щодо покращення умов проживання в оселі чи перебуванні на вулиці при сезонній алергії);
  4. Повне зникнення чи суттєве покращення симптомів за допомогою АСІТ терапії.

У нашому медичному центрі VISE clinic можна пройти комплексне алергологічне обстеження та отримати консультацію лікаря-алерголога щодо профілактики та лікування різноманітних проявів алергії.

АСІТ терапія – метод ефективного лікування алергії


АСІТ або алергенспецифічна імунотерапія – це єдиний метод, який дозволяє повністю позбутись проявів алергії. Його принцип полягає у введенні в організм мікродоз «винного» алергену (у вигляді крапель або ін’єкцій) протягом 3-5 років. Завдяки чому в організмі виробляються речовини, які блокують утворення алергічних реакції.

Даний метод широко застосовується в Європі та інших розвинутих країнах завдяки високій ефективності за умов правильно підібраного алергену шляхом молекулярної алергодіагностики.

АСІТ терапія найбільш ефективна при лікуванні:
  • алергічного риніту;
  • алергічного риносинуситу;
  • алергічного кон’юктивіту;
  • алергензалежної бронхіальної астми;
  • алергічних реакцій на укуси оси та бджоли.

АСІТ терапія постійно вдосконалюється і розробляється лікування інших проявів алегрії, наприклад, харчова алергія. На даний момент доведений слабкий ефект використання АСІТ при атопічному дерматиті, що пов’язано з іншими механізмами розвитку даного захворювання.

Кращий ефект АСІТ терапії спостерігається при наявності алергії на один або декілька алергенів. Якщо алергія у людини триває десятки років та виявлено велику кількість причинних алергенів – ефект такої терапії буде нижчий.

Лікування алергії і проведення АСІТ терапії у Івано-Франківську забезпечує медичний центр «VISE clinic». Обстеження проводить алерголог. Отримати консультацію можна запишавшись на прийом на сайті https://www.vise.com.ua/ 

Статтю підготувала Кандидат медичних наук, доцент кафедри дитячих хвороб ПО ІФНМУ, лікар-педіатр, дитячий алерголог, дитячий імунолог, Керівник дитячої клініки «VISE»

Наші спеціалісти

Подати запит на прийом

Я погоджуюсь з політикою конфіденційності та публічним договором

З вами зв'яжеться адміністратор для підтвердження дати і часу.

Comments

  • Роксолана

    Зочу дізнатися вартість прийому?
    Також приблизну вартість АСІТ терапіі?
    Скажіть чи є у вашій клініці знижки для багатодітноі сім‘ї ?
    Чи можливо для дітей учасників бойових дій?

    • VISE clinic

      Вартість прийому вказана у прайсі https://www.vise.com.ua/our-services/.

      Дітям учасників бойових дій періодично проводяться безкоштовні огляди. Наразі їх нема. Можете слідкувати за акціями на сторінці клініки в соцмережах (інстаграм і фейсбук) та скористатись ними в визначені дні.

      Препарати для АСІТ терапії в нашому медичному центрі не продаються. Лікар може виписати рецепт і Ви придбаєте його самостійно. арість залежить від країни виробника

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Зворотній зв'язок